Petrželková vepřová pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 1472 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 156.8 mg
 - Draslík 681.7 mg
 - Vláknina 2527 mg
 - Vitamín A 2527 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky, buď na dva větší, nebo na tři menší. Osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V misce smícháme jogurt, olej a nasekanou petrželku. Do této směsi naložíme maso – aspoň na půl hodiny, klidně však přes noc.
 - 
                                3
Pekáček vymažeme máslem a dáme do něj maso i s marinádou. Pečeme 60 minut na 200 °C.