Brambory zapečené s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 1302 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 313.3 mg
 - Draslík 883 mg
 - Vláknina 13275.2 mg
 - Vitamín A 13275.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Do pekáčku vymazaného tukem vložíme plátky brambor, na ně nasypeme na kostičky nakrájené a na cibuli a tuku podušené uzené maso a natvrdo uvařená, nasekaná vejce. Přidáme další vrstvu brambor. Navrch je pokropíme tukem, okořeníme a po zapečení zalijeme mlékem rozmíchaným s dvěma vejci.
 - 
                                3
V troubě pokrm zapečeme dozlatova.