Čevapčiči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Olej stolní
  • 750 ks Vepřová kýta
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 42777 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 3053 g
  • Sodík 107212 mg
  • Bílkoviny 3554 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 12702.5 mg
  • Draslík 62958.4 mg
  • Vláknina 5331.5 mg
  • Vitamín A 5331.5 mg
  • Vitamín B6 84.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 162.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kousky, aby se nám lépe mlelo. Poté maso umeleme, osolíme, opepříme a řádně vypracujeme.

  • 2

    Prkénko posypeme hladkou moukou a ze směsi utvoříme váleček o průměru cca 5 cm. Poté váleček nakrájíme na dílky o velikosti zhruba 3 cm a z dílků uválíme šišky. Na povrchu šišek však nesmí být moc hladké mouky, neboť by nám tvořila nežádoucí kůrku.

  • 3

    Hotové šišky pečeme na pánvi mírně vymaštěné a stále obracíme.

  • 4

    Jako přílohu podáváme chléb, sekanou cibuli a hořčici.

Komentáře k receptu