Salát bramborový s klobásou
Suroviny
- 450 g Brambory
 - 125 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 175 g Klobása Chipolatas
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Balsamico ocet
 - 1 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Salát Rosso
 - 1 ks Cibule červená
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 302 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1084.8 mg
 - Vláknina 12209.5 mg
 - Vitamín A 12209.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s vroucí vodou uvaříme brambory 20 minut, poté necháme okapat a vychladnout.
 - 
                                2
Listy salátu obložíme servírovací mísu. Vlažné brambory nakrájíme na plátky a klademe ve vrstvách na listy salátu s plátky zelené papriky, červené cibule, italské klobásy, čerstvou bazalkou a sušenými rajčaty.
 - 
                                3
Rozšleháme v misce ocet, olivový olej, rajčatový protlak, sůl a pepř.
 - 
                                4
Přelijeme zálivkou salát a ihned podáváme.