Pikantní uzeninový špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1211 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 366.5 mg
 - Vláknina 2640 mg
 - Vitamín A 2640 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme olej, kečup, sójovou omáčku, hořčici a pivo.
 - 
                                2
Párky a točený salám nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriku rozřízneme, zbavíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Připravené kolečka párků, salámu a cibule i kousky papriky střídavě napíchneme na grilovací jehly.
 - 
                                4
Zapékací mísu vymažeme olejem, vložíme do ní připravené špízy, potřeme je marinádou a pečeme v předehřáté troubě přibližně 15 až 20 minut. V průběhu pečení špízy otáčíme a potíráme.