Uzenina s hráškem
Suroviny
- 300 g Klobása Dunajská
 - 10 g Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 šálek Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 141 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 14.6 mg
 - Draslík 90.6 mg
 - Vláknina 3258.2 mg
 - Vitamín A 3258.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme papriku, oloupanou a na kostičky nakrájenou klobásu a necháme osmahnout. Zaprášíme moukou, přidáme hrášek, zalijeme zálivkou z hrášku a podusíme.
 - 
                                2
Nakonec přidáme nakrájenou petrželovou nať a přilijeme smetanu.