Bramborový salát s klobásou a sýrem
Suroviny
- 700 g Brambory
 - 60 g Cibule
 - 150 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 600 g Klobása vepřová
 - 25 g Mouka pšeničná hladká
 - 50 ml Ocet vinný
 - 70 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.8 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1.5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 1242 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 115.8 mg
 - Draslík 980.3 mg
 - Vláknina 7612.2 mg
 - Vitamín A 7612.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory ve slupce uvaříme ve slané vodě doměkka. Poté je scedíme a oloupeme. Vepřové klobásky nakrájíme na kolečka a nasucho osmažíme na pánvi. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo, petrželovou nať nasekáme najemno.
 - 
                                2
Na zálivku v rendlíku zpěníme na oleji cibuli s česnekem, přimícháme petrželovou nať, hořčici a mouku a dobře promícháme. Zhruba dvě minuty smažíme. Směs odstavíme, přimícháme vinný ocet a cukr. Rendlík dáme na sporák a na mírném plameni za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Na závěr přidáme sůl a pepř.
 - 
                                3
Do mísy dáme na kostky pokrájené brambory, klobásky, zalijeme česnekovou zálivkou a zlehka promícháme.
 - 
                                4
Salát podáváme posypaný strouhaným sýrem.