Nádivka z vinné klobásy ochucená šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 225 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 5 mg
 - Draslík 122.6 mg
 - Vláknina 4621.2 mg
 - Vitamín A 4621.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. Potom přidáme omyté, nahrubo nastrouhané kyselejší jablko a ještě krátce osmahneme. Směs necháme vychladnout a přendáme do misky.
 - 
                                2
Ke směsi v misce přimícháme vinnou klobásu vymáčknutou ze střívka, hrst najemno nasekané šalvěje a strouhanku. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Ze vzniklé hmoty vytvarujeme šišku, dáme ji do pekáče a pokryjeme několika lístky šalvěje.
 - 
                                4
Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.
 - 
                                5
Po upečení krájíme nádivku na plátky.