Ziti s párkem a sýrem ricotta
Suroviny
- 125 g Sýr Ricotta
 - 500 g Těstoviny Ziti
 - 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Párky jemné
 - 125 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 302 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 10.6 mg
 - Draslík 236 mg
 - Vláknina 2698.3 mg
 - Vitamín A 2698.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Párky propícháme párátky a pět minut restujeme na pánvi v oleji s najemno nasekanou cibulí a česnekem,s bobkovým listem. Zastříkneme vínem,povaříme až se vydusí.
 - 
                                2
Přidáme nahrubo nasekaná rajčata a jemně nasekanou majoránku s petrželkou. Ochutíme solí a pepřem a vaříme 25 - 30 minut při střední teplotě. Párky vyndáme, nakrájíme na malé kousky a vrátíme do pánve.
 - 
                                3
Mezitím si uvaříme ziti v osolené vodě dle návodu. Scedíme je a přendáme do nahřáté mísy. Přelijeme omáčkou a navrch položíme osušenou ricottu. Podáváme horké.