Vepřový řízek v těstíčku z Pohořelic
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 500 g Vepřová kýta
 - 150 g Olej slunečnicový
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 ks Broskve
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 dl Mléko plnotučné
 - 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 858 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 383 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 147.6 mg
 - Draslík 642.3 mg
 - Vláknina 4839.8 mg
 - Vitamín A 4839.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 14.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 158.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme 4 plátky. Řízky naklepeme, osolíme (1 lžička), posypeme bílým pepřem a drceným kmínem.
 - 
                                2
Do mísy dáme mléko a rozšleháme v něm vejce s plnotučnou hořčicí, solí (0.5 lžičky) a černým pepřem. Přidáme mouku a vyšleháme hladké husté těstíčko.
 - 
                                3
4 poloviny kompotovaných loupané broskví vyjmeme z kompotu a necháme odkapat. Tvrdý sýr nastrouháme do misky.
 - 
                                4
V pánvi rozpálíme olej. Plátky masa smočíme v těstíčku a dáme na rozpálený olej. Snížíme teplotu a řízky smažíme z každé strany dozlatova. Když smažíme druhou stranu řízku, vrchní stranu opatrně posypeme nastrouhaným sýrem, aby se rozpekl.
 - 
                                5
Usmažené řízky dáme na talíře. Na každý řízek položíme polovinu kompotované broskve a podáváme.