Velikonoční řízky s vejci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 54 g
- Sodík 567 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 346.3 mg
- Draslík 607.2 mg
- Vláknina 1279.5 mg
- Vitamín A 1279.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Řízky nakrájené z kýty naklepeme, osolíme a opepříme. 
- 
                                2Do každého řízku zabalíme polovinu natvrdo uvařeného vejce obaleného v plátku šunky a závitky potom sepneme párátkem. 
- 
                                3Připravené závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a prosáté strouhance. 
- 
                                4Obalené řízky smažíme zvolna v rozpáleném oleji. Před podáváním odstraníme párátka. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        

