Vepřové kostky v těstíčku s ananasovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Ananas
- 60 g Cukr krupice
- 600 g Vepřová kýta
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 200 ml Voda pitná
- 60 ml Voda pitná
- 50 ml Ocet vinný
- 180 ml Olej rostlinný
- 80 ml Ananasová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 954 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 69 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 161.8 mg
- Draslík 628.3 mg
- Vláknina 733.6 mg
- Vitamín A 733.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso nakrájíme na střední kostky, osolíme, opepříme. Kompotovaný ananas nakrájíme na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. 
- 
                                2V míse rozšleháme vejce se 60 ml vody, solí, moukou s kypřícím práškem dohladka. 
- 
                                3V hlubší pánvi rozpálíme olej a ze všech stran v něm osmažíme kostky, které jsme obalili připraveným těstíčkem. Osmažené kostky vyjmeme děrovací naběračkou a držíme na teple. 
- 
                                4V rendlíku smícháme vodu s octem, cukrem, medem, přivedeme do varu a vmícháme kompotovaný ananas, papriku, sůl, pepř a 2 minuty na mírném plameni povaříme. 
- 
                                5V mezičase v misce rozšleháme v ananasové šťávě Solamyl, vlijeme do omáčky a pečlivě šleháme. Omáčku necháme přejít varem. 
- 
                                6Osmažené kostky masa rozložíme na talíře a přelijeme horkou omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        