Vepřové řízečky na zelenině s provensálským kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 282 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 67 mg
 - Draslík 452.2 mg
 - Vláknina 2862.3 mg
 - Vitamín A 2862.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Olivy vypeckujeme a nakrájíme.
 - 
                                2
Vepřové maso naporcujeme na 8 menších řízků, omyjeme je a osušíme, lehce naklepeme, opepříme a osolíme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, řízečky na něm prudce z obou stran osmahneme, vyjmeme je z pánve a přikryté dáme do tepla.
 - 
                                4
Na olej do pánve nasypeme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji 3 až 5 minut smažíme. Pak přilijeme víno, přidáme olivy a provensálské koření a bez pokličky 5 minut vaříme.
 - 
                                5
Řízečky dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme se zeleninou.