Petrželková vepřová pečeně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 60 g
- Sodík 1472 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 156.8 mg
- Draslík 681.7 mg
- Vláknina 2527 mg
- Vitamín A 2527 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky, buď na dva větší, nebo na tři menší. Osolíme a opepříme. 
- 
                                2V misce smícháme jogurt, olej a nasekanou petrželku. Do této směsi naložíme maso – aspoň na půl hodiny, klidně však přes noc. 
- 
                                3Pekáček vymažeme máslem a dáme do něj maso i s marinádou. Pečeme 60 minut na 200 °C. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        