Kyselačka se švestkami a krupicí
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 20 g Houby sušené
- 500 g Vepřová uzená plec
- 500 g Zelí kysané
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Švestky sušené
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Krupice dětská
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 930 kcal
- Sacharidy 163 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1334 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 161 g
- Cholesterol 83.5 mg
- Draslík 2180.8 mg
- Vláknina 51332 mg
- Vitamín A 51332 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Syrové uzené maso, nejlépe plecko, omyjeme a dáme do 1,5 litru studené vody. K masu přidáme celý pepř, očištěnou celou cibuli a bobkový list. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a maso vaříme přibližně 60 minut. 
- 
                                2Mezitím si omyjeme a namočíme sušené švestky a zvlášť sušené houby. 
- 
                                3Slaninu si nakrájíme na malé kostičky. 
- 
                                4Po 30 minutách vaření přidáme k masu scezené švestky i houby, kysané zelí a vše vaříme do doby, než maso změkne. 
- 
                                5V pánvi si vysmažíme dozlatova slaninu, posypeme ji dětskou krupicí a krátce (několik sekund) ji ještě se slaninou osmažíme. 
- 
                                6Uvařené maso, bobkový list a cibuli vyjmeme z polévky. Maso pokrájíme na kostky. Slaninu s krupicí zamícháme do polévky a povaříme ji 5 minut. Nakrájené maso vrátíme do polévky, podle chuti dosolíme, dochutíme čerstvě pomletým pepřem a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        