Paprikášová polévka s haluškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 568 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 50.2 mg
 - Draslík 328.6 mg
 - Vláknina 3296.7 mg
 - Vitamín A 3296.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, rajčata na kostičky, cibuli nadrobno, maso na menší kousky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, maso a podusíme ve vlastní šťávě. Přidáme papriky, rajčata, osolíme, opepříme, podusíme, přisypeme mletou papriku, podlijeme vodou a vaříme aspoň 30 minut. Do polévky nasypeme drobnější halušky, přidáme rajčatový protlak, zjemníme smetanou a dovaříme.
 - 
                                3
Jednotlivé porce polévky posypeme posekaným koprem.