Indická kuřecí roláda
Suroviny
- 200 g Šunkový salám
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 900 g Kuře
 - 700 g Vepřová plec
 - 8 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 357 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 220 mg
 - Draslík 494.8 mg
 - Vláknina 166.1 mg
 - Vitamín A 166.1 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Střední vykuchané, omyté kuře osušíme, rozpůlíme, zbavíme křídel a kloubů a zcela vykostíme. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme. Šunkový salám nakrájíme na kostičky a rozklepneme vejce. Vepřové maso umeleme, promícháme s kostičkami salámu a vejci, přidáme hladkou mouku, sůl, kari a chilli koření, vše spolu dobře prohněteme a vytvarujeme do šišky.
 - 
                                2
Šišku mleté směsi položíme na rozprostřené kuře, kuřecí maso přes šišku přehrneme, sešijeme režnou nití a vytvarujeme váleček, který ovážeme potravinářským provázkem.
 - 
                                3
Osolený váleček na pekáči s rozpuštěným sádlem vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě maso pečeme 2 hodiny bez podlévání, několikrát obrátíme a přelijeme výpekem.
 - 
                                4
Hotové kuře necháme v pekáči vystydnout a potom chladíme 12 hodin v chladničce.
 - 
                                5
Nakonec odstraníme provázek s nitěmi, nakrájíme na plátky a servírujeme s tmavým chlebem.