Štěrbák dušený na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 79 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 420.5 mg
 - Vláknina 7763 mg
 - Vitamín A 7763 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý štěrbák nakrájíme na proužky silné asi 2 cm. Dáme je na rozškvařené kostičky slaniny a za stálého míchání osmažíme, osolíme a trochu podlijeme. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
 - 
                                2
Potom přilijeme ještě trochu vody, přidáme citronovou šťávu a dusíme doměkka.