Moravské závitky s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 459 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 110.1 mg
 - Draslík 610.7 mg
 - Vláknina 538.5 mg
 - Vitamín A 538.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Každou porci pokryjeme plátkem uzeného masa a slaniny a stočíme do závitku. Pečeme na vymaštěném pekáči asi 1 hodinu.
 - 
                                2
Upečené závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Krátce povaříme a procedíme na závitky. Dusíme ještě asi 30 minut, až je maso měkké.
 - 
                                3
Podáváme s bramborovými knedlíky.