Kedlubnová polévka se slaninou
Suroviny
- 600 g Kedlubna
 - 150 g Anglická slanina
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Jablka
 - 0.25 ks Křen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 l Vývar z hovězích kostí
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1388 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 58 mg
 - Draslík 1522.2 mg
 - Vláknina 10481.8 mg
 - Vitamín A 10481.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme na 3 lžících rozehřátého oleje. Přidáme kedlubny a jablka, chvíli podusíme, okořeníme kari kořením a podlijeme vývarem. Vaříme asi 20 minut. Potom podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme na zbylém oleji. Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a jen prohřejeme. Podle chuti přisolíme, opepříme a mírně osladíme.
 - 
                                4
Polévku rozdělíme do talířů, přidáme nudličky slaniny, nasekaný koriandr a nastrouhaný křen.