Ragú z plodů moře
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
 - 450 g Mořské plody mix
 - 250 ml Vývar rybí
 - 2 ks Cibule
 - 6 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 542 g
 - Sodík 585 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 30.6 mg
 - Draslík 253.1 mg
 - Vláknina 16097.8 mg
 - Vitamín A 16097.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli očistíme a nakrájíme. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka. Stonek celeru očistíme, nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Nakrájenou slaninu rozpustíme na pánvi. Olivový olej rozehřejeme na druhé pánvi, vložíme plody moře a restujeme. Poté přidáme připravenou zeleninu a po čtyřech minutách zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme nasekaný tymián a citrónovou šťávu. Na závěr přimícháme smetanu a slaninu, prohřejeme a již nevaříme.
 - 
                                3
Upravíme na talíře a podáváme.