Špenátový salát se slaninou a vejci
Suroviny
- 60 g Slanina vepřová
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Špenát listový čerstvý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 267 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 132.9 mg
 - Draslík 534 mg
 - Vláknina 3707.8 mg
 - Vitamín A 3707.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu opečeme na oleji dokřupava. Necháme okapat na ubrousku a rozdrtíme ji na menší kousky. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a nalijeme do výpeku po slanině. Smažíme až začnou tuhnout, poté je obrátíme a smažíme z druhé strany. Vyjmeme je z pánve, dáme na talíř a nakrájíme na širší nudličky.
 - 
                                2
Olivový olej promícháme s cukrem, octem, solí a pepřem, až vznikne hustá zálivka.
 - 
                                3
Špenát omyjeme, zbavíme tvrdých stopek a osušíme. Velké listy natrháme. Žampiony a cibulky očistíme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                4
Špenát, houby a cibuli dáme do mísy. Vaječné nudličky se slaninou rozdělíme na špenát, přelijeme zálivkou a dobře promícháme.
 - 
                                5
Upravíme na mísu a ihned podáváme.