Křupavý bramborový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1093 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 59.5 mg
 - Draslík 1355.1 mg
 - Vláknina 10441 mg
 - Vitamín A 10441 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka. Dno kulaté zapékací mísy zalijeme máslem, doprostřed dáme pár smítek tymiánu. Část brambor v kruzích rozložíme do kola tak, aby zakryly celé dno.
 - 
                                2
Zbytek bramborových plátků dáme do mísy, přelijeme je zbytkem másla, přidáme špetku muškátového oříšku, tymiánu, soli a pepře. Na pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje a osmahneme na něm šalotku. Přidáme nakrájenou slaninu a směs přimícháme k bramborám a navršíme do zapékací mísy.
 - 
                                3
Po upečení necháme krátce vystydnout a vyklopíme.