Polévka busecca
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 150 g Pórek
 - 300 g Brambory
 - 100 g Celer bulvový
 - 100 g Rajčata
 - 60 g Fazole bílé sterilované
 - 500 g Dršťky vařené
 - 150 g Sýr Parmezán
 - 60 g Anglická slanina
 - 100 g Zelí hlávkové bílé
 - 150 g Mrkev kořen
 - 50 g Protlak rajčatový
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 l Vývar slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 2490 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 397.5 mg
 - Vláknina 6413.8 mg
 - Vitamín A 6413.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole se zeleninou vaříme společně asi hodinu. Zeleninu pak nakrájíme na silnější plátky a s drobně nasekanou cibulí podusíme na másle. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, rajský protlak a přelijeme vývarem.
 - 
                                2
Poté přidáme fazole a na nudličky nakrájené (předem předvařené) dršťky a na mírném ohni vaříme dalších cca 30 minut. Nakonec vmícháme utřený česnek a jemně nasekanou bazalku s majoránkou a dochutíme.
 - 
                                3
K tomu zvlášť v misce podáváme nastrouhaný sýr.