Vepřová terina s anglickou slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1173 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 94 g
 - Sodík 2004 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 492.6 mg
 - Draslík 1234.5 mg
 - Vláknina 215 mg
 - Vitamín A 215 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové srdce a játra omyjeme, odkrájíme cévy a maso nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, sůl a bílý pepř.
 - 
                                2
Vepřovou plec omyjeme, pokrájíme na kusy, jemně pomeleme a dáme do mísy k vnitřnostem. Očištěnou omytou cibuli šalotku, petrželovou nať drobně nakrájíme, přidáme k masu a dobře vše promícháme.
 - 
                                3
Mísu na terinu vyložíme dlouhými plátky anglické slaniny tak, aby přečnívaly přes okraj minimálně 5-7 cm (podle velikosti šířky nádoby). Pak nádobu naplníme masovou směsí, překryjeme přečnívajícími konci slaniny, uzavřeme víkem, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 240°C.
 - 
                                4
Pečeme při při této teplotě asi 10-15 minut, pak teplotu snížíme na 170°C a pečeme přibližně 2 hodiny.
 - 
                                5
Upečenou vepřovou terinu necháme vychladnout a pak ji dáme do chladničky odležet.