Hrášek dobré hospodyňky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 565 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 30.3 mg
 - Draslík 395.5 mg
 - Vláknina 13760.8 mg
 - Vitamín A 13760.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu pokrájíme na drobné kousky a necháme spařit vařící vodou.
 - 
                                2
Cibulky oloupeme a společně se slaninou necháme osmahnout na rozpáleném másle. 5 minut dusíme na mírném ohni, poté cibulky i slaninu vyjmeme a šťávu v pánvi zaprášíme moukou. Necháme smažit 1 minutu, poté vrátíme do pánve cibuli i slaninu.
 - 
                                3
Přilijeme horký vývar, přidáme hrášek, tymián, petržel, bobkový list a vše necháme přiklopené dusit 30 minut.
 - 
                                4
Z uvařeného hrášku odstraníme koření.