Treska obalená v anglické slanině
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
 - 80 g Sýr Parmezán
 - 400 g Špenát listový čerstvý
 - 600 g Treska aljašská
 - 125 ml Vývar rybí
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 8 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1218 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 103.1 mg
 - Draslík 1372.8 mg
 - Vláknina 5586.8 mg
 - Vitamín A 5586.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.6 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v hladké mouce. Každou porci obtočíme 2 plátky slaniny a upevníme párátky.
 - 
                                2
Filety opékáme po všech stranách na 2 lžících oleje 8-10 minut, vyjmeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                3
Ve výpeku osmahneme oloupaný česnek a přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vmícháme med, vývar a pastu sambal oelek. Vše svaříme na hustší omáčku.
 - 
                                4
Špenát očistíme a omyjeme. Smícháme ocet se solí a pepřem, přišleháme zbylý olej a zálivkou pokapeme špenát.
 - 
                                5
Filety krátce prohřejeme v omáčce a podáváme se špenátovým salátem posypaným nastrouhaným sýrem.