Tykve se slaninou a houbami
Suroviny
- 200 g Shiitake houby
 - 125 g Máslo čerstvé
 - 50 g Cukr třtinový
 - 200 g Anglická slanina
 - 200 g Hlíva ústřičná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Tykev
 - 2 ks Tymián čerstvý
 - 2 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Hřebíček mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 polévková lžíce Sirup javorový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 538 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 71.5 mg
 - Draslík 1842.8 mg
 - Vláknina 24292.3 mg
 - Vitamín A 24292.3 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 129.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tykvím seřízneme vršky a semínka vydlabeme. Hlívy otřeme vlhkou utěrkou, nakrájíme na kousky a podusíme na polovině másla.
 - 
                                2
Zbylé máslo rozpustíme a smícháme s cukrem, solí, muškátem, skořicí a mletým hřebíčkem.
 - 
                                3
Vydlabané tykve uvnitř potřeme okořeněným máslem a javorovým sirupem. Naplníme je podušenými houbami, navrch poklademe na nudličky nakrájenou slaninou a tykve vložíme do vymazané zapékací mísy. Přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, do výšky 3 cm přilijeme horkou vodu a pokrm pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
Ozdobíme čerstvými bylinkami.