Koláč z holoubat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 967 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 1797 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 703.5 mg
 - Draslík 863.6 mg
 - Vláknina 1537 mg
 - Vitamín A 1537 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Holoubata rozčtvrtíme, šalotku nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, petrželku posekáme. Vejce uvaříme natvrdo, listové těsto vyválíme a ořízneme tak, aby plát těsta vytvořil víko koláčové formy, ve které budeme péct.
 - 
                                2
Formu na koláč vysteleme plátky slaniny, posypeme šalotkou, poklademe holoubata, osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou, vaječné žloutky rozdrolíme a nasypeme na holoubata, zalijeme vývarem, bešamelem a nakonec uzavřeme plátem těsta. Potřeme rozšlehaným vejcem, uprostřed těsta uděláme díru, aby mohla odcházet pára a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě 45 až 50 minut.
 - 
                                3
Upečený koláč nařežeme na porce, rozdělíme na talíře a ještě horký podáváme.