Tagliatelle Carbonara se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 984 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 1141 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 350.6 mg
 - Draslík 345.2 mg
 - Vláknina 1642.5 mg
 - Vitamín A 1642.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
Zatímco se vaří těstoviny, odřízneme ze slaniny kůži a slaninu nakrájíme na malé kousky. Smažíme je a na papírových ubrouscích zbavíme přebytečného tuku. Na pánev s tukem vypečeným ze slaniny dáme nakrájené žampiony a smažíme je 2-3 minuty doměkka.
 - 
                                3
Na plátky nakrájené žampiony, slaninu, oregano a vejce smíchaná se smetanou přidáme do hrnce k těstovinám. Opatrně zahříváme a mícháme, až směs začne mírně houstnout. Odstavíme ji a vmícháme do ní sýr. Podle potřeby osolíme a dochutíme drceným pepřem. Zdobíme snítkami bazalky a podáváme.