Dijonský králík
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 90 g Slanina vepřová
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 10 g Majoránka
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 450 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Divoký králík
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 915 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 1314 mg
 - Bílkoviny 88 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 369.3 mg
 - Draslík 1624.2 mg
 - Vláknina 4212.5 mg
 - Vitamín A 4212.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka očistíme a naporcujeme. Hořčici smícháme s majoránkou, utřeným česnekem a směsí potřeme porce králíka. Maso dáme do mísy, přikryjeme a necháme 8 hodin marinovat.
 - 
                                2
V pekáči rozehřejeme máslo s olejem. Když začne máslo pěnit, vložíme porce králíka a zprudka je dohněda opečeme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírových ubrouscích.
 - 
                                3
V pekáči rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme, až cibule změkne a slanina je dozlatova. Přisypeme mouku a 1 minutu mícháme, aby se osmažila. Přiléváme vývar a průběžně promícháváme a vaříme, až omáčka zhoustne.
 - 
                                4
Do pekáče vrátíme maso, osolíme, opepříme a znovu přivedeme k varu. Přikryjeme a podusíme asi 1,5 hodiny v předehřáté troubě při 160 °C, až králík změkne. Můžeme dusit i na sporáku.
 - 
                                5
Králíka přendáme na vyhřáté talíře. Omáčku asi 2 minuty povaříme, až se zahustí tak, že připomíná polevu. Přimícháme smetanu a prohřejeme. Omáčkou zalijeme porce králíka, ozdobíme petrželovou natí a servírujeme.