Hovězí pečínka v aspiku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 340 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 91.1 mg
 - Draslík 59.7 mg
 - Vláknina 593.2 mg
 - Vitamín A 593.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme a prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou. V pánvi rozpálíme trošku oleje a maso zprudka krátce orestujeme.
 - 
                                2
Poté přemístíme do pekáčku, do kterého jsme dali zbytek oleje a najemno nasekanou cibuli. Ochutíme solí, pepřem a pečeme asi hodinu při teplotě 180C.
 - 
                                3
Mezitím připravíme želatinu podle návodu na obalu. Část si odložíme na potření, zbytek necháme ztuhnout v misce.
 - 
                                4
Vychladlé maso nakrájíme na tenké plátky, jako celek přelijeme želatinou a podáváme dozdobené kousky ztuhlého aspiku.