Toasty se slaninou a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 695 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 390.2 mg
 - Draslík 155.3 mg
 - Vláknina 385 mg
 - Vitamín A 385 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílou veku nakrájíme na plátky, slaninu na slabé plátečky a sýr nastrouháme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme kousek másla a na něm osmahneme anglickou slaninu dokřupava. Vyjmeme z pánve a dáme zatím stranou.
 - 
                                3
Ve stejné pánvi usmažíme z vajec menší volská oka přibližně o velikosti plátků veky, osolíme a opepříme. Máme-li velká vejce, volská oka rozpůlíme. Nakonec osmahneme plátky veky z obou stran.
 - 
                                4
Na každý toast položíme anglickou slaninu, volské oko, posypeme strouhaným sýrem a pod grilem krátce zapečeme, jen co se částečně roztaví sýr. Ozdobíme plátkem kyselé okurky a podáváme.