Zelňačka slovenská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 907 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 202.1 mg
 - Vláknina 5383.5 mg
 - Vitamín A 5383.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávkové zelí zbavíme košťálu a zbytek nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, přisypeme cibuli, osmahneme, zasypeme moukou a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Rozředíme vodou, přidáme zelí, osolíme, opepříme a povaříme patnáct minut. Ochutíme česnekem, majoránkou, přidáme drobnější halušky a dovaříme.