Bažant nadívaný
Suroviny
- 20 g Mouka pšeničná hladká
 - 10 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 150 g Játra vepřová
 - 3 g Majoránka
 - 2 g Zázvor mletý
 - 60 g Strouhanka
 - 400 g Brambory vařené
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 1000 g Bažant obecný
 - 80 g Slanina vepřová
 - 400 ml Hovězí vývar základní
 - 40 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 854 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 1897 mg
 - Bílkoviny 75 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 378.3 mg
 - Draslík 1205.7 mg
 - Vláknina 5847 mg
 - Vitamín A 5847 mg
 - Vitamín B6 2.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bažanta oškubeme, vyvrhneme, omyjeme pod tekoucí vodou, osolíme a pomažeme máslem. Z vnitřností bažanta si vybereme játra, doplníme vepřovými játry a umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, mletý zázvor, vejce a strouhanku namočenou v mléce. Důkladně promícháme a touto nádivkou naplníme bažanta. Vložíme ho do pekáče, přidáme ostatní máslo, kostičky slaniny, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 1 hodinu.
 - 
                                2
Bažanta vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme na požadovanou hustotu.
 - 
                                3
Porce bažanta doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče.