Valašská vaječná škvarenica
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 523 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 507.1 mg
 - Draslík 210.5 mg
 - Vláknina 293.8 mg
 - Vitamín A 293.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu pokrájíme na tenké nudličky. Vajíčka dáme do misky, přidáme k nim 1 lžíci vody, sůl, pepř a vajíčka mírně rozšleháme. Uzenou šunku pokrájíme na kostičky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme slaninu, rozškvaříme ji, přidáme šunku, promícháme a osmažíme dozlatova. Vše zalijeme vejci, která začneme opatrně míchat teprve až se mírně srazí. Vejce by měla zůstat ve větších kouscích.
 - 
                                3
Porce škvarenice posypeme pažitkou a podáváme.