Kančí guláš na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 805 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 22.7 mg
 - Draslík 185.6 mg
 - Vláknina 2021.7 mg
 - Vitamín A 2021.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, odblaněné kančí maso na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli s masem, osmažíme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme bílým vínem, krátce podusíme, přilijeme vodu, přidáme masox a dusíme doměkka. Ke konci dušení zahustíme troškou instantní jíšky, dochutíme citronovou šťávou, rumem a dodusíme.
 - 
                                3
Kančí guláš rozdělíme na talíře, doplníme krajíčkem čerstvého chleba a podáváme.