Nadívaný bažant
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 1504 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 273.6 mg
 - Draslík 1250 mg
 - Vláknina 3462.3 mg
 - Vitamín A 3462.3 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, pórek nadrobno. V pánvi rozškvaříme anglickou slaninu, jakmile pustí tuk, přisypeme žampiony s pórkem, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, mletým novým kořením a zázvorem. Přidáme vejce, promícháme a odstavíme. Tuto nádivku opatrně vmačkáváme mezi kůži a maso po celém povrchu bažanta, pokud možno kůži nepoškodíme. Bažanta promačkáme, aby se nádivka pod kůží rozprostřela rovnoměrně. Bažanta vložíme do pekáčku, přidáme máslo, podlijeme vývarem, osolíme a pečeme doměkka.
 - 
                                2
Upečeného bažanta naporcujeme, doplníme dušenou rýží, přelijeme výpekem a podáváme.