Uherský knedlík se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 878 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 452 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 522.9 mg
 - Draslík 189.5 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi smažíme jen do doby, až zesklovatí.
 - 
                                2
Polotvrdé žemle nebo housky nakrájíme na kostičky, dáme je do mísy, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat.
 - 
                                3
Mezitím v druhé misce utřeme měkké máslo s 2 žloutky a solí. Potom postupně zašleháme 6 vajec. Vyšlehané máslo s vejci dáme do mísy k namočeným houskám, ještě přidáme vychladlou slaninu a směs dobře promícháme, vytvarujeme podlouhlý knedlík.
 - 
                                4
Do většího hlubokého hrnce dáme 2 litry vody. Na hrnec pevně přivážeme ubrousek nebo utěrku tak, že když do něj položíme knedlík, nesmí se dotýkat vody. Vodu přivedeme k varu, na ubrousek položíme knedlík, zakryjeme poklicí nebo druhým hrncem a knedlík pomalu vaříme v páře 80 minut.
 - 
                                5
Uvařený knedlík nakrájíme na plátky a podáváme teplý jako přílohu.