Táborská masová kapsa
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
 - 80 g Slanina vepřová
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.54 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 - 4 polévková lžíce Kečup
 - 0.83 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 350 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 199.3 mg
 - Draslík 641.4 mg
 - Vláknina 1229.8 mg
 - Vitamín A 1229.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
V misce smícháme z vajec, piva a mouky těstíčko.
 - 
                                3
Hovězí svíčkovou omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Plátky masa potřeme z jedné strany hořčicí, posypeme nakrájenou slaninou a cibulí, přeložíme a proti rozevření zajistíme párátky. Masové kapsy obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji v pánvi ze všech stran doměkka, poté je necháme na papírovém ubrousku okapat.
 - 
                                4
Maso na servírovacím talíři polijeme kečupem a podáváme.