Kuřecí řízky s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 372 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 222.1 mg
 - Draslík 727.4 mg
 - Vláknina 1974.6 mg
 - Vitamín A 1974.6 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Křen oškrábeme, omyjeme a najemno ho nastrouháme. Slaninu nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Kuřecí prsa naporcujeme na řízky, které omyjene pod studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme nastrouhaným křenem. Rozložíme na ně plátky slaniny, maso přeložíme, okraje k sobě sklepneme paličkou na maso a pevně spojíme párátky. Řízky postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej a maso v něm upečeme z obou stran doměkka.