Fazolové lusky dušené na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 590 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 33 mg
 - Draslík 168 mg
 - Vláknina 3789.8 mg
 - Vitamín A 3789.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na tenké proužky nebo malé kostičky.
 - 
                                2
Fazolové lusky scedíme, necháme je okapat a rozkrájíme na menší kousky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmažíme nakrájenou slaninu. Pak přimícháme lusky, směs podle chuti opepříme a osolíme, podlijeme smetanou a pod pokličkou necháme krátce dusit.