Telecí plátky dušené na slanině a pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 502 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 181.5 mg
 - Draslík 886 mg
 - Vláknina 1739.8 mg
 - Vitamín A 1739.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme.
 - 
                                3
Na dno žáruvzdorné mísy nebo většího nižšího hrnce rozložíme plátky slaniny, na ně dáme nakrájené maso, pak kolečka cibule a nahoru opět slaninu. Do mísy přilijeme pivo s trochou vody a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                4
Měkké plátky masa vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, prudce ji osmahneme, naředíme trochou vody, promícháme, dochutíme pepřem a solí a krátce převaříme. Maso vložíme zpět, prohřejeme ho a podáváme s rýží, přelité hustou šťávou.