Guláš z hub a pórku
Suroviny
- 200 g Párky jemné
 - 50 g Slanina vepřová
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2 dl Voda pitná
 - 0.5 kg Houby čerstvé
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 187 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 661.1 mg
 - Vláknina 8774.3 mg
 - Vitamín A 8774.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
V hrnci rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme k ní cibuli a nakrájené houby, okmínujeme, opepříme, osolíme a vše pod pokličkou krátce podusíme. Potom do hrnce přisypeme nakrájené párky a mletou papriku, přilijeme rajčatový protlak a pivo, směs promícháme a necháme pod pokličkou dusit, až jsou houby a párky měkké.
 - 
                                4
Během dušení guláš občas zamícháme a podle potřeby přiléváme vodu.