Kuřecí šašlik podle Jaromíra Trejbala
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 990 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 680 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 203.6 mg
 - Draslík 748.3 mg
 - Vláknina 5100.1 mg
 - Vitamín A 5100.1 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Střední vykuchané omyté kuře osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme kůže, konců křídel a vykostíme. Maso nakrájíme na 12 stejných dílků, trochu naklepeme a osolíme. Malé cibule oloupeme a překrájíme na půlky a anglickou slaninu nakrájíme na 12 kostek.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme anglickou slaninu, kterou pak odložíme do tepla. Potom dozlatova opečeme kuřecí kousky (které vyjmeme z pánve a uložíme k opečené slanině) a nakonec půlky cibulek. Když začnou cibulky karamelizovat, přidáme do vypečené šťávy velkou lžíci vody a rozmícháme. Na špíz pak napichujeme střídavě kuřecí kousky, anglickou slaninu a cibuli.
 - 
                                3
Každý špíz přelijeme výpekem a poprášíme chilli kořením.