Restované brambory s lahůdkovou cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 866 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 37.4 mg
 - Draslík 940.5 mg
 - Vláknina 18262.9 mg
 - Vitamín A 18262.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Očištěné lahůdkové cibule nakrájíme na tenké kroužky. Zelenou pokrájenou část odložíme zvlášť. Slaninu nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                3
V hlubší pánvi slaninu osmažíme dozlatova na škvarky. Slaninové škvarky vyjmeme a odložíme. K omastku přidáme olej, když je dostatečně rozpálený, přidáme pokrájené brambory, které osolíme a zprudka restujeme dozlatova z obou stran. Přimícháme k nim nakrájenou bílou část cibulek a chvíli, asi 2 minuty, společně restujeme.
 - 
                                4
Brambory dochutíme pepřem 4 barev a přimícháme slaninové škvarky. Hotové brambory dáme na talíře, ozdobíme je zelenou natí cibulek a servírujeme.