Olomoucký macek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 175 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 10.2 mg
 - Draslík 98.4 mg
 - Vláknina 1785 mg
 - Vitamín A 1785 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemle rozpůlíme, spodní část potřeme hořčicí a obložíme podélně rozkrojeným tvarůžkem tak, abychom zakryli celou plochu žemle a posypeme paprikou. Horní půlku žemle potřeme hořčicí, zakryjeme plátkem slaniny a všechny půlky žemle oblohou nahoru rozložíme na plech a prudce zapečeme pár minut v troubě. Ještě horké potřeme spodní půlky žemlí majonézou, posypeme kolečky cibule a přiklopíme horními půlkami se slaninou.