Platýz opékaný na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 687 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 194 mg
 - Draslík 1389.9 mg
 - Vláknina 4905.5 mg
 - Vitamín A 4905.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.5 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme platýze, osušíme a zakapeme šťávou z jednoho citronu.
 - 
                                2
Na kostičky pokrájíme slaninu. Do pánve vlijeme olej a slaninu na něm vyškvaříme.
 - 
                                3
Do hladké mouky přisypeme sůl a pepř a filety platýze obalíme v mouce.
 - 
                                4
Slaninu vyndáme z pánve a vložíme do ní v mouce obalené ryby. Ryby opékáme 8 minut z každé strany. Potom je vyndáme a rozložíme na talíře. Posypeme je vyškvařenou slaninou.
 - 
                                5
Tuk z pánve slijeme, vložíme na ni máslo a rozpustíme je. Máslem přelijeme porce platýze. Zbylý citron rozkrájíme na čtvrtky a přidáme k pokrmu. Ihned podáváme.