Těstovinový salát se zelím a slaninou
Suroviny
- 250 g Anglická slanina
 - 250 g Těstoviny konzumní
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Jablka
 - 1 ks Zelí hlávkové bílé
 - 1 ks Zelí hlávkové červené
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 8 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1063 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 42.5 mg
 - Draslík 1392.1 mg
 - Vláknina 34089.8 mg
 - Vitamín A 34089.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 258.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale stále pevné. Potom je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Červené i bílé zelí nakrájíme a každé samostatně uvaříme v mírně osolené vodě. Uvařené scedíme, necháme okapat a vychladnout.
 - 
                                3
Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na malé kousky. Slaninu také rozkrájíme na malé kousky.
 - 
                                4
V jedné míse smícháme uvařené vychladlé červené zelí, těstoviny a jablka. V druhé míse smícháme vychladlé uvařené bílé zelí a slaninu.
 - 
                                5
V misce promícháme olej, ocet, cukr, pepř a sůl. Touto zálivkou přelijeme směsi v obou mísách, nakonec je smícháme dohromady a podáváme.