Brambory s petrželovým dipem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 444 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 37.8 mg
 - Draslík 746.1 mg
 - Vláknina 8281.3 mg
 - Vitamín A 8281.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vydrbeme brambory a opláchneme je vodou.
 - 
                                2
Do kříže nařízneme, každou zabalíme zvlášť do alobalu a dáme na 50 minut péct do trouby na 220 stupňů.
 - 
                                3
Posekáme petrželku, prolisujeme česnek, přidáme strouhaný parmazán, olej a osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Upečené brambory rozevřeme a plníme petrželkovým dipem. Nahoru položíme plátek anglické slaniny a dáme na 10 minut ještě zapéct.